ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Το νερό του Ναυπλίου είναι κατάλληλο προς κάθε χρήση

NAUPLIO GIA NERO1
 
«Το νερό του Ναυπλίου είναι κατάλληλο προς κάθε χρήση»,στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτριος Κωστούρος,σήμερα 24 Ιανουαρίου 2014 σε κοινή συνέντευξη που έδωσε στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κ. Νικόλαο Αρματά και την Διευθύντρια κα. Άννα Μαντά.
 
   Η ανακοίνωση αυτή έρχεται αμέσως μετά από το επίσημο έγγραφο του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών και Μελετών (Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.) σχετικά με την θολότητα του νερού όπου διευκρινίζεται επιστημονικά το αίτιο του φυσικού αυτού φαινομένου και συγκεκριμένα αναφέρει ότι : «Το αιωρούμενο υλικό που δημιουργεί τη θολότητα δεν είναι οργανικής προέλευσης, γεγονός που θα σχετιζόταν με ρύπανση από λύματα. Πρόκειται για ανόργανο λεπτομερές υλικό, το οποίο μεταφέρεται από το νερό κατά τη διάρκεια της πορείας του από την περιοχή τροφοδοσίας, δηλ. από το Αρκαδικό Οροπέδιο, μέχρι την ανάβλυσή του στις πηγές Λέρνης και Αμυμώνης και προκλήθηκε από τις έντονες βροχοπτώσεις του Δεκεμβρίου αφού κατά τη διαδρομή αυτή τα λεπτομερέστερα υλικά απαιτούσαν μεγαλύτερο χρόνο για να καθιζήσουν και εφόσον δεν προλάβαιναν, ακολουθούσαν την ανάβλυση του νερού στις πηγές».
            Ο Δήμαρχος τόνισε το γεγονός ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. διαχειρίστηκε το θέμα αυτό με αυξημένη ευαισθησία υπέρ της προστασίας των πολιτών γι’ αυτό και για μεγάλο χρονικό διάστημα διατήρησε την απαγόρευση της χρήσης του, παρόλο που όλες οι αναλύσεις που καθημερινά έκανε έδειχναν σημαντικότατη βελτίωση, σήμερα δε η ελάχιστη θολότητα γίνεται αντιληπτή μόνο εργαστηριακά.
Η πρότασή του δε, είναι, αυτή που προτείνει και το Ι.Γ.Μ.Ε.Μ. δηλ. η κατασκευή διυλιστηρίου στις πηγές από κοινού με τη Δ.Ε.Υ.Α. Αργους – Μυκηνών διότι το φαινόμενο της θολότητας είναι πιθανόν να επαναληφθεί χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο προληπτικό μέτρο.  
            Η κα. Μαντά πλέον όλων αυτών που είπαν ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος τόνισε επίσης την ανάγκη κοινής διαχείρισης του νερού από τις δύο Δ.Ε.Υ.Α. Αργους-Μυκηνών και Ναυπλίου ως οι πλέον αρμόδιοι φορείς, στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που έχουν τόσο στη κοινή διαχείριση του κοινού Βιολογικού Καθαρισμού Αργους – Ναυπλίου όσο και στο επικείμενο έργο ύδρευσης που θα εκτελέσει η Δ.Ε.Υ.Α.Αργους – Μυκηνών όπου εκεί θα ενταχθεί και η υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας.  

http://www.nafplio.gr/

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT