ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αντιρατσιστικό βίντεο σαρώνει στο YouTube

Εν μέσω της εκρηκτικής ανόδου των ακροδεξιών και ξενοφοβικών κομμάτων στην Ευρώπη ένα πορτογαλικό αντιρατσιστικό βίντεο κάνει θραύση στο Διαδίκτυο. Με τίτλο «Βάλτε τον ρατσισμό στη θέση του», το βίντεο δείχνει στους θεατές με απλό και εύγλωττο τρόπο μέσα από ένα σύντομο περιστατικό σε αεροπλάνο, 50 δευτερολέπτων, πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζει κανείς ρατσιστικές εκδηλώσεις γύρω του. Πρωταγωνίστρια είναι μία λευκή κυρία, η οποία επιβαίνει σε ένα αεροπλάνο και που, όταν συνειδητοποιεί ότι δίπλα της κάθεται ένας μαύρος ζητάει από την αεροσυνοδό να της βρει μια άλλη θέση. Οταν η κοπέλα τής απαντάει ότι όλα τα καθίσματα στην οικονομική θέση είναι πλήρη, η κυρία αγανακτισμένη λέει (μπροστά στον συνεπιβάτη της): «Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να ταξιδέψω δίπλα σε έναν νέγρο. Κάντε κάτι». Η αεροσυνοδός επιστρέφει ύστερα από λίγο με ευχάριστα νέα, λέγοντας ότι ο πιλότος κατάφερε να βρει ελεύθερο κάθισμα στην πρώτη θέση. Προσθέτει μάλιστα ότι ο πιλότος «ζητάει συγνώμη, καθώς είναι απίστευτο για έναν επιβάτη να είναι υποχρεωμένος να ταξιδέψει δίπλα σε ένα τόσο απεχθές άτομο». Την ώρα που η κυρία, νιώθοντας δικαιωμένη, σηκώνεται για να αλλάξει θέση, η αεροσυνοδός εξηγεί ότι η αλλαγή θέσης απευθύνεται στον νεαρό δίπλα της αφήνοντας εμβρόντητη τη ρατσίστρια επιβάτιδα. Είναι αξιοσημείωτο το ότι το αντιρατσιστικό βίντεο που έχει κάνει τον γύρο του κόσμου είχε γυριστεί το 1998 από την Πορτογαλική Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με αφορμή την 50ή επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Παρίσι (1948), ωστόσο τα εκατομμύρια χτυπήματα που έχει το τελευταίο διάστημα στο YouTube δείχνουν τον διαχρονικό χαρακτήρα του κοινωνικού του μηνύματος, που το καθιστά επίκαιρο 15 χρόνια μετά τη δημιουργία του.

ETHNOS GR

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα έχετε κάνει πολύ ωραία δουλειά με το ιστολόγιο σας. Θα ήθελα να προτείνω συνεργασία μέσω ανταλλαγής banner. Το δικό μας ιστολόγιο είναι αυτό:
    http://boxformovies.blogspot.gr/

    Περιμένουμε απάντηση σας, Box4Movies

    ΑπάντησηΔιαγραφή

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT