ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΕΜΙΣΗ (ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΚΟΛΙΓΛΙΑΤΗ)

Για 6-7 άτομα περίπου Μαρινάρισμα: 1 γαλοπούλα ολόκληρη 3-4 κιλά αλάτι,πιπέρι,ελαιόλαδο ,μουστάρδα ,λίγο μέλι ,κονιάκ,λίγη σόγια Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα παραπάνω υλικά να ομογενοποιηθούν καλά και με την βοήθεια ενός πινέλου αλοίφουμε την γαλοπούλα εσωτερικά- εξωτερικά και την αφήνουμε τουλάχιστον 5 ώρες .(Αν η γαλοπούλα είναι φρέσκια την καψαλίζουμε και την πλένουμε σχολαστικά ) Υλικά για τη γέμιση: 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα , 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 500 γραμμ. κιμά μοσχαρίσιο 300 γραμμ. κιμάς χοιρινός 100γραμμ. Κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο 100 γραμμ. σταφίδες μάυρες 25 κάστανα, βρασμένα - καθαρισμένα και χοντροκομμένα 4 κουτ. σούπας ρύζι κίτρινο 3 κόκους μπαχάρι ,1 ξυλάκι κανέλας ,αλάτι ,πιπέρι 1 ποτηράκι κονιάκ 2 ποτηράκια λευκό κρασί Εκτέλεση Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο –βούτυτρο ,σοτάρουμε το κρεμμύδι φρέσκο – ξηρό προσθέτουμε και το σκόρδο , ρίχνουμε τον κιμά τον καβουρδίζουμε καλά αφού σπάσει καλά ο κιμάς και γίνει σπιρωτός σβήνουμε με 1 ποτήρι λευκό κρασί. Προσθέτουμε τη σταφίδα, το κουκουνάρι και τα κάστανα και το ρύζι . Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1 ποτήρι κρασιού νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπαχάρι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε τη γαλοπούλα πιέζοντας τη γέμιση για να χωρέσει όση περισσότερη γίνεται. Εάν δεν μπορούμε να την ράψουμε βάζουμε μια πατάτα και η γέμιση δεν βγαίνει έξω την τοποθετούμε σε μια γάστρα.Όση γέμιση μας μείνει την κλείνουμε φάκελο σε μια λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και την ψήνουμε στον φούρνο. Ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί μέσα στη γάστρα, 1 ποτήρι νερό ,λίγο ελαιόλαδο Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς υπολογίζουμε ότι χρειάζετε 1 ώρα για κάθε κιλό γαλοπούλας (π.χ. αν είναι 3 κιλά η γαλοπούλα θα την ψήσουμε 3 ώρες).Στο τέλος βγάζουμε το καπάκι από τη γαστρα και αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμη μέχρι να ροδίσει Για έξτρα γαρνιτούρα: Παίρνουμε πατατούλες νέας σοδειάς (πατάτες baby) τις πλένουμε καλά και τις βάζουμε σε ένα ταψί με βούτυρο ,χοντρό αλάτι και ροζ –μαρι(δεντρολίβανο) ,πιπέρι και τις ψήνουμε στου 180 για 50 λεπτά

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑ.

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT