ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Μάκης Βορίδης: Από την ΕΠΕΝ στο Μαξίμου


Όνειρα θερινής νυκτός, μέσα στο καταχείμωνο, φέρεται να κάνει ο κ. Μάκης Βορίδης.
Ενώ έχει εισχωρήσει στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, τα μυαλά του «έχουν πολύ αέρα» και δήθεν θα παίξει ρόλο.
Η φράση που λέει πως τα φαινόμενα απατούν βρίσκει απόλυτη εφαρμογή στην περίπτωση του κ. Μάκη Βορίδη. Πίσω από το μειδίαμα της σιγουριάς λέγεται πως υπάρχει η αμφιβολία μήπως και συμβεί ο,τιδήποτε που θα τον μετατρέψει πάλι σε υπόλογο του κακού παρελθόντος του.
Η NEWSBOMB έρχεται να φωτίσει μερικές πτυχές από το πολιτικό προφίλ του βουλευτή Αττικής.
Μπορεί κάποιοι μέσα στη Ν.Δ. να ψιθυρίζουν ότι δήθεν ο κ. Βορίδης θα κάνει σοβαρές παρεμβάσεις στο κόμμα αλλά ο ίδιος φαίνεται πως τους διαψεύδει. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος θεωρεί ότι πιο μόνος από ποτέ, σε μια κοινοβουλευτική ομάδα που δεν τον σέβεται όπως θα του άρμοζε και δεν χάνει ευκαιρία να τον σχολιάσει πίσω από την πλάτη του.
Ξέρει ότι πολλοί μέσα στη Βουλή τον κοιτούν με «μισό μάτι» επειδή δεν ξεχνούν τι έκανε στην ΕΠΕΝ, στο κόμμα του φυλακισμένου πραξικοπηματία Γιώργου Παπαδόπουλου, όταν διαδέχθηκε στην ηγεσία της νεολαίας τον σημερινό γραμματέα της «Χρυσής Αυγής» κ. Νίκο Μιχαλολιάκο. Κάνει πως δεν ξέρει όταν του λένε για την «τσεκουράτη» ΕΠΕΝ και κάνει πως δεν θυμάται ποιος ήταν ο εκφραστής του Λεπενισμού στην Ελλάδα για σειρά ετών.
Ίσως ο κ. Ζαν – Μαρί Λεπέν, ο ηγέτης των Γάλλων ακροδεξιών και εκείνος που τον πάντρεψε για δεύτερη φορά με την παιδίατρο κ. Δανάη Μιχελάκου του δώσει την απάντηση.
Μέσα στο κόμμα που έχει βρει καταφύγιο από τον Νοέμβριο του 2011 πολλοί είναι οι «παλιοί» που του αποδίδουν τη ρετσινιά του αποστάτη από τον «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» και του καταλογίζουν μια σειρά σφαλμάτων που έκανε μόλις είχε την ευκαιρία να καταλάβει υπουργικό θώκο.
maksimoy
Ας δούμε μερικά σημαντικά σημεία από την πορεία του στο πολιτικό προσκήνιο:
1) Ο κ. Βορίδης επιδεικνύει υπερβάλλοντα ζήλο να πείσει ότι είναι ο «άνθρωπος του προέδρου» γι' αυτό και βγήκε έγκαιρα να υποστηρίξει τους πλειστηριασμούς ακινήτων, ακόμα και για την πρώτη κατοικία.
2) Έχει παράσχει υποστήριξη σε συγκεκριμένους εκδότες και καναλάρχες. Εκτός από τον καταγγελλόμενο διορισμό συνεργατών του σε εκδοτικούς Ομίλους, ο κ. Βορίδης δεν απορρίπτει την απόδοση απεριόριστων ελευθεριών στους καναλάρχες, οι οποίοι χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες χωρίς να δίνουν δεκάρα στο Δημόσιο.
3) Δεν διαφώνησε με την εκποίηση χιλιάδων στρεμμάτων δάσους στις Σκουριές Χαλκιδικής υπέρ των συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα, όπως λέγεται στη Βουλή.
4) Ελέγχεται, ως πολιτικός προϊστάμενος του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για την ελεγχόμενη πρόκριση από την ΕΡΓΟΣΕ της κοινοπραξίας "J&P Άβαξ – Intrakat – Άκτωρ" ως προσωρινού μειοδότη του σιδηροδρομικού έργου «Ροδοδάφνης – Ψαθόπυργου», προϋπολογισμού 315 εκατ. ευρώ.
5) Δεν έπεισε με τη φιλική στάση του προς τις κατασκευαστικές κοινοπραξίες της σήραγγας του Καλλιδρόμου στη Φθιώτιδα, πάλι ευθύνης της ΕΡΓΟΣΕ.
Βουλευτής της Ν.Δ. σχολίαζε χαρακτηριστικά: «Όταν κάποιος έχει τόσο "τραχανά" απλωμένο, δεν κάνει το λιοντάρι. Του ταιριάζει καλύτερα να κάνει το "γατάκι"...». Δεν είναι τυχαίο ότι αποστάσεις έχει πάρει και παλιός του φίλος και «σύντροφός» του στο ΛΑΟΣ, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δεν φαίνεται να συμμερίζεται τις απόψεις και την τακτική του.
Scan0004
Ένα τσεκούρι βάζει φρένο στις φιλοδοξίες του
Μια φωτογραφία που αποκαλύφθηκε σε δημοφιλή στήλη καθημερινής εφημερίδας στις 9 Ιουνίου 2002 αποτελεί τροχοπέδη για τον κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος άλλο ρόλο ονειρευόταν να παίξει και αλλού φαίνεται πως θα καταλήξει...
Η φωτογραφία αυτή αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα του κ. Βορίδη. Τραβήχτηκε στις 12 Μαΐου 1985 από φωτορεπόρτερ που βρέθηκε σε πορεία που ήταν άοπλη, ειρηνική και ασφυκτικά κυκλωμένη από τα ΜΑΤ. Όπως γράφτηκε ήταν εκδήλωση αντίδρασης για τα γεγονότα στο Χημείο που είχαν αρχίσει τρεις ημέρες πριν με την απαγόρευση, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, μιας προγραμματισμένης συγκέντρωσης στην πλατεία Εξαρχείων κατά των αστυνομικών «επιχειρήσεων Αρετή».
Στην πορεία συμμετείχαν πρόσωπα που αντιεξουσιαστικού χώρου, που ξεκίνησαν απ' τα Προπύλαια, έκαναν το γύρο της Ομόνοιας χωρίς το παραμικρό επεισόδιο κι από τη Σταδίου έστριψαν προς τα Εξάρχεια.
Μπροστά στα γραφεία της ΕΠΕΝ, επί της Ακαδημίας, οι διαδηλωτές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από μια εικοσαριά υποστηρικτές της ΕΠΕΝ, επικεφαλής των οποίων ήταν ο 21χρονος πρόεδρος της νεολαίας τους και διάδοχος του κ. Ν. Μιχαλολιάκου, ο κ. Μάκης Βορίδης!
Οι εφημερίδες της επόμενης ημέρας έγραφαν ότι ήταν «μεγάλη προβοκάτσια με στόχο τη γενίκευση των επεισοδίων και τη δημιουργία χαώδους κατάστασης» που απέτυχε χάρη στην ψυχραιμία κι αυτοσυγκράτηση των διαδηλωτών. Συνθήματα του Βορίδη και των συντρόφων του ήταν «Ο Μάλλιος ζει, αυτός μας οδηγεί» και «Πινοσέτ - Πινοσέτ».
Εκτόξευσαν ακόμη και μολότοφ, χωρίς τα ΜΑΤ να διανοηθούν να τους ακουμπήσουν.
Όπως λένε στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μάκης Βορίδης μπορεί να ονειρεύεται ό,τι θέλει αλλά όσο υπάρχει αυτή η φωτογραφία θα τον προσγειώνει στην πεζή πραγματικότητα.
Δεν είναι τυχαίο πρόσφατο δημοσίευμα της "Wall Street Journal" που αναφερόταν στο «εξτρεμιστικό» παρελθόν του.
9083522
Πώς δεν πήρε το χρίσμα για την Περιφέρεια
Στη φωτογραφία με το τσεκούρι είχε αναφερθεί σε συνέντευξη ο κ. Γ. Καρατζαφέρης για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του βουλευτή Αττικής από την υποψηφιότητα για περιφερειάρχη. Είχε πει επί λέξει:
Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει».
- Τι εννοείτε "ιστορία";
- «Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Όλα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο "καλό παιδί" από τη Ν.Δ. ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ».


Read more: http://www.newsbomb.gr/

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT