ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

σαν σήμερα 7-12 video

Τα γεγονότα... σαν σήμερα Σαν σήμερα, το

1974, ο Πρόεδρος της κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπίσκοπος Μακάριος Γ', επιστρέφει στην Κύπρο μετά το πραξικόπημα της ελλαδικής χούντας και την τουρκική εισβολή.

 43 π.Χ. - Δολοφονείται ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρων.

 1787 - Το Ντελάγουερ γίνεται η πρώτη πολιτεία που επικυρώνει το Σύνταγμα των Η.Π.Α.

 1826 - Κοντά στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς, ο Καραϊσκάκης επικεφαλής του ιππικού του Χατζημιχάλη και άλλων αρχηγών, κατατροπώνει τους Τούρκους. Οι απώλειες των Τούρκων ανήλθαν σε 100 άντρες νεκρούς και 400 ζώα φορτωμένα τρόφιμα.

 1912 - Ο Ελληνικός στρατός (Απόσπασμα της ΙΙΙ Μεραρχίας) απελευθερώνει την Κορυτσά.

 1941 - Οι Ιάπωνες επιτίθενται αιφνιδιαστικά στην αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ, στη Χαβάη.

 1966 - Ωρα 19.00 αποπλέει από Κρήτη το Ε/Γ-Ο/Γ ή όπως λεγόταν τότε Φ/Β "ΗΡΑΚΛΕΙΟΝ", πλοιοκτήτριας εταιρείας Τυπάλδου, για το μοιραίο του ταξίδι προς Πειραιά.

 1967 - Έπειτα από την συνάντηση του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Αθηναγόρα με τον Πάπα Παύλο ΣΤ΄ στην Ιερουσαλήμ το 1964, πραγματοποιήθηκε, ταυτόχρονα στην Κωνσταντινούπολη και στην Ρώμη, η αμοιβαία άρση των αναθεμάτων που είχαν χωρίσει τους ορθόδοξους και ρωμαιοκαθολικούς Χριστιανούς από το Σχίσμα του 1054.

 1974 - Επιστροφή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ΄στην Κύπρο μετά το φασιστικό πραξικόπημα της ελλαδικής Χούντας (15 Ιουλίου 1974) και την τούρκικη εισβολή (20 Ιουλίου 1974). Παρά την αποκατάσταση της συνταγματικής τάξης πραγμάτων στο νησί, η Τουρκία επιμένει να έχει υπό την κατοχή της το 36% του κυπριακού εδάφους, αποδεικνύοντας τις επεκτατικές γεωστρατηγικές βλέψεις της, οι οποίες συνάδουν πλήρως με την εξυπηρέτηση των αμερικάνικων συμφερόντων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT