ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

O Tianhe-2 παραμένει… πρώτος

O Tianhe-2 παραμένει… πρώτος
O κινεζικός υπερυπολογιστής «Tianhe-2», παραμένει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην κορυφή της λίστας που εκδίδεται για 42η φορά από καταξιωμένους πανεπιστημιακούς, όπως ο Hans Meuer  του πανεπιστημίου του Mannheim στην Γερμανία.
Ο πανίσχυρος υπολογιστής που πρώτευσε και στην προηγούμενη λίστα, έχει ισχύ 33,86 petaflops ανά δευτερόλεπτο (Pflop/s), νικώντας κατά κράτος σε επιδόσεις τα υπόλοιπα 499 θηρία της λίστας.
Ο Tianhe-2, έχει αναπτυχθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας και υπερισχύει συστημάτων όπως ο «Τitan», ο οποίος χρησιμοποιείται από το υπουργείο ενέργειας των ΗΠΑ και βρίσκεται στη 2η θέση με περίπου τη μισή ισχύ.
Τρίτος στην λίστα είναι ο «Sequoia», που επίσης βρίσκεται στις ΗΠΑ, και τέταρτος είναι ο ιαπωνικός «K computer» με απόδοση 10,51 Pflop/s.
Όπως αναφέρει ο Jack Dongarra, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Tennessee  και επικεφαλής της κατάρτισης της λίστας μαζί με τον Meuer, «O Tianhe-2 είναι ένα πανίσχυρο σύστημα. Δεν θα με εξέπληττε η παραμονή του στην κορυφή της λίστας για ακόμα έναν χρόνο».
Γεωγραφικά, οι ΗΠΑ προηγούνται σε συγκέντρωση υπερυπολογιστών, διαθέτοντας 265 μηχανήματα που περιλαμβάνονται στην λίστα, ενώ η Ευρώπη διαθέτει 102, η Κίνα τα 63 και η Ιαπωνία τα 28.
ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT