ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

H εικόνα του εκτελεστή

Στη δημοσιότητα έδωσε αργά το βράδυ της Δευτέρας η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία φωτογραφίες και στοιχεία-ντοκουμέντα σχετικά με τη διπλή δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Ν. Ηράκλειο την περασμένη Παρασκευή.



Στις ανωτέρω φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από κάμερα ασφαλείας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απεικονίζεται ένας από τους δράστες της επίθεσης o οποίος εμφανίζεται στον τόπο του αιματηρού περιστατικού να προτάσσει το όπλο του. Η Αντιτρομοκρατική μεταξύ άλλων περιγράφει τον φερόμενο ως δράστη ως εξής:

«Πρόκειται για άνδρα αδύνατο, ύψους 1.70 με 1.75 μ., που φορούσε τζιν παντελόνι, σκούρου μπλε χρώματος, λευκά υποδήματα, μαύρο σακίδιο στην πλάτη και καπέλο τύπου τζόκεϊ ή κράνος μοτοσικλετιστή λευκού χρώματος».

Όσον αφορά στη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε πρόκειται για:

Mοτοσικλέτα μάρκας HONDA, μοντέλου Africa Twin, λευκού-μαύρου χρώματος, έφερε στο λευκό μέρος της σχέδια ερυθρού-μπλε χρώματος και βρέθηκε ύστερα από επισταμένες αναζητήσεις σε υπαίθριο χώρο πλησίον του ρέματος «Χελιδονούς», που βρίσκεται παράπλευρα στη χωμάτινη οδό Κρεστένων, περίπου σε 200 μέτρα απόσταση από τη συμβολή αυτής με την οδό Δεκελείας, στην Κηφισιά Αττικής.
Η μοτοσικλέτα, κατά τον χρόνο ανεύρεσής της δεν έφερε κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ούτε και πρόσθετους αποθηκευτικούς χώρους (μπαγκαζιέρες).

Στο σημείο του ντεπόζιτου έφερε προσαρμοσμένη δερμάτινη επένδυση μπεζ χρώματος, με σχέδια ακαθόριστου σχήματος, ερυθρού-μπλε χρώματος, ενώ στον ανεμοθώρακά της έφερε την έντυπη ένδειξη «46».

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), πρόκειται για την υπ’ αριθμ. ΖΥΧ-668 δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία αφαιρέθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 28 Ιουνίου 2013 από την περιοχή της Καλλιθέας Αττικής.

«Σημειώνεται ότι η πινακίδα κυκλοφορίας της μοτοσικλέτας, που εμφανίζεται σε κάποιες από τις φωτογραφίες, που δίνονται στη δημοσιότητα, αποτελεί απεικόνιση, προς υποβοήθηση των πολιτών, οι οποίοι τυχόν είδαν την μοτοσικλέτα, είτε κατά τον χρόνο που έλαβε χώρα η ανθρωποκτονία, είτε σε προγενέστερο χρόνο», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ.





Aναζητούν τη γιάφκα

Επί ποδός βρίσκονται τα τελευταία 24ωρα οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, προκειμένου να ρίξουν φως στη στυγερή δολοφονία των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη, το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Οι Αρχές θεωρούν ότι καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη των ερευνών για τη σύλληψη των δραστών πρόκειται να παίξει ο εντοπισμός του γκαράζ όπου φυλασσόταν η κλεμμένη μηχανή που χρησιμοποίησαν κατά την επίθεση.

Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για χώρο ο οποίος πιθανόν βρίσκεται στα βόρεια προάστια και χρησιμοποιούνταν και για τη φύλαξη οπλισμού. Ο εντοπισμός του θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελληνική Αστυνομία να συγκεντρώσει στοιχεία τα οποία θα την οδηγήσουν στα ίχνη των εκτελεστών.

Όσον αφορά στη μοτοσικλέτα η οποία εντοπίστηκε στο ρέμα της Χελιδονούς και εκτιμάται ότι ήταν το μέσο διαφυγής των δραστών από τον τόπο της δολοφονίας, αυτή βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας και εξετάζεται.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ελπίζουν πως θα καταφέρουν να εντοπίσουν γενετικό υλικό που ίσως ρίξει φως στην υπόθεση και να οδηγηθούν στην ταυτότητα των δολοφόνων.

Οι δράστες είχαν πετάξει τη μοτοσικλέτα μέσα στο ρέμα προφανώς για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους, αλλά το γεγονός ότι την είχαν κλέψει από τον περασμένο Ιούνιο κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν ότι έχουν μείνει «αποτυπώματά» τους.

«Ήρθε αμίλητος προς το μέρος μου και με πυροβόλησε»

Το τέταρτο πρόσωπο που ήταν μαζί με τους Φουντούλη, Καπελώνη και Γέροντα, μίλησε την Κυριακή στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής περιγράφοντας τα όσα έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο εκτελεστής κατευθύνθηκε πεζός προς το μέρος του και πυροβόλησε εναντίον του δύο φορές από απόσταση περίπου 15 μέτρων.

Εκείνος έσκυψε για να αποφύγει τις σφαίρες και τρέχοντας πανικόβλητος κατευθύνθηκε στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Μπήκε μέσα και έμεινε εκεί μέχρι να σταματήσουν να ακούγονται οι πυροβολισμοί.

Στο μικροσκόπιο το βίντεο της δολοφονίας

Την ίδια ώρα, εξετάζουν καρέ - καρέ το video της δολοφονίας από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής καθώς και άλλο οπτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει από κάμερες ασφαλείας που υπήρχαν γύρω από τον τόπο του εγκλήματος. Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας και ειδικών μηχανημάτων οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής επιχειρούν να απομονώσουν έστω και ένα στοιχείο που να αποτυπώνει κάποιο χαρακτηριστικό του προσώπου τους, παρά το γεγονός ότι φορούσαν κράνος. Συνολικά εξετάζονται 25 μαρτυρίες, εκ των οποίων οι τρεις θεωρούνται εξαιρετικά ουσιαστικές, και 20 βίντεο που κάποια δείχνουν τον τρόπο διαφυγής των δραστών αλλά και το πώς πλησιάζουν το σημείο της δολοφονίας.

zougla

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT