ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Λακωνία: Σάλος με τους ιερείς που αρνήθηκαν να κάνουν κηδεία λόγω πολιτικού γάμου!

Λακωνία: Σάλος με τους ιερείς που αρνήθηκαν να κάνουν κηδεία λόγω πολιτικού γάμου!
Όπως καταγγέλλει με επιστολή του στα μέσα ενημέρωσης ο αδερφός του 49χρονου άνδρα που έχασε την ζωή του, η οικογένεια δεν έγινε αποδέκτης μόνο της άρνησης των ιερέων να ψάλλουν την εξόδιο ακολουθία, αλλά έγιναν και μάρτυρες μιας προκλητικής, κατ'αυτούς συμπεριφοράς.Οι ιερείς έκριναν σκόπιμο να αναγνώσουν κείμενο που εξηγούσε την στάση τους στο μνημόσυνο της πεθεράς του, που είχε πεθάνει δεκαπέντε μέρες νωρίτερα! Σύμφωνα με το apela.gr, το περιστατικό συνέβη τον Οκτώβριο στις Κορκεές Λακωνίας...
Η επιστολή του κυρίου Γιώργου Καράντζαλη
Στις Κροκεές Λακωνίας, στις 6/10/2013, ο παπάς του χωριού και ο μητροπολίτης Σπάρτης αρνήθηκαν την κανονική τελετή κηδείας του 49χρονου αδερφού μου, Άγη Καράντζαλη, με την αιτιολογία ότι είχε τελέσει πολιτικό γάμο. Τους αναφέρθηκε ότι ήταν βαπτισμένος, ότι ο πρώτος του γάμος ήταν θρησκευτικός, ότι είχε βαπτίσει το παιδί που απέκτησε από τον δεύτερο γάμο του και ότι ποτέ με κάποια δήλωση του ή συμπεριφορά του δεν διαχώρισε την θέση του από την εκκλησία.Παρ’ όλα αυτά , επέμειναν στην απόφαση τους , πληγώνοντας ανεπανόρθωτα τις με πάθος θρησκευόμενες , 80χρονη μάνα μας και 96χρονη γιαγιά της συζύγου του , αλλά και άμεσα ή έμμεσα όλο το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του.
Η σύζυγος του είχε την ατυχία , δεκαπέντε ημέρες πριν τον θάνατο του , να χάσει και την 63χρονη μητέρα της. Το μνημόσυνο της ορίστηκε λίγες ημέρες μετά την κηδεία του αδερφού μου και συζύγου της , πάλι στις Κροκεές. Την ημέρα εκείνη , πριν την έναρξη του μνημόσυνου , παπάς και μητροπολίτης επέλεξαν να αναγνώσουν κείμενο τους , που επιχειρηματολογούσε για την ορθότητα της απόφασης τους, να αρνηθούν την κηδεία του αδερφού μου. Το κείμενο αυτό διαβάστηκε παρουσία της 96χρονης γιαγιάς και της συζύγου.
Το ύφος του ήταν επιθετικό , ανάρμοστο για την στιγμή , απαξιωτικό για το στενό περιβάλλον του αδερφού μου και προσβλητικό για την μνήμη του. Με φράσεις , όπως ‘’ψεύτικο και υποκριτικό ενδιαφέρον του περιβάλλοντος του’’, ‘’αμαρτωλός’’ κ.λπ. , καταρράκωσε κυριολεκτικά αυτές τις ήδη ψυχολογικά τσακισμένες γυναίκες.
Τις διαπόμπευσε και τις διέσυρε μπροστά στους παρευρισκόμενους , από τους οποίους δεν υπήρξε και καμία ουσιαστική αντίδραση. Το κείμενο αυτό διαβάστηκε επίσης σε όλες τις εκκλησίες που ανήκουν στην μητρόπολη Σπάρτης, οπότε ο διασυρμός αυτός έλαβε και μεγαλύτερες διαστάσεις.


newsit

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT