ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φλεγόμενος μετεωρίτης αναστάτωσε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ηλεία

Φλεγόμενος μετεωρίτης αναστάτωσε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ηλεία

Λίγο πριν τις 22:00 χθες το βράδυ κάτοικοι της Πάτρας υποστήριξαν ότι στον ουρανό της αχαϊκής πρωτεύουσας είδαν φωτεινά σώματα να ακολουθούν καθοδική πορεία και να πέφτουν στο θαλάσσιο χώρο του Πατραϊκού.

Ανάμεσα στη νότια Κεφαλονιά και τη βόρεια Ζάκυνθο έπεσε μέσα στο Ιόνιο πέλαγος ένας μετεωρίτης.
Το σπάνιο γεγονός προκάλεσε αναστάτωση, κυρίως με τη λάμψη που δημιουργήθηκε κατά την πτώση του αστρικού αντικειμένου που έγινε αντιληπτή από κατοίκους διαφόρων περιοχών ανά την επικράτεια, όπως Αττική, Θεσσαλονίκη, Bέροια, Πάτρα, Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Κεφαλονιάς φέρεται να μελετά μαρτυρία κατοίκου, ο οποίος έκανε λόγο για πτώση ενός φωτεινού αντικειμένου (μετεωρίτη) στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο (Λειβαθούς και Ελειού).
"Πρόκειται για ένα τμήμα αστεροειδούς ή κομήτη (θραύσμα) το οποίο βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον ήλιο και επηρεαζόμενο από τη βαρυτική έλξη του ήλιου και των άλλων πλανητών διασταυρώθηκε με την τροχιά της γης. Εισήλθε στην ατμόσφαιρα και διαλύθηκε σε απόσταση 70 έως 100 χιλιομέτρων", δήλωσε το μέλος του ΔΣ του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας, Αντρέας Βοσινάκης.
Στην περιοχή βρέθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του λιμενικού.


Read more: http://www.newsbomb.gr/

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT