ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας - Δείτε πού θα χιονίσει








Ποιες περιοχές θα δουν τις πρώτες λευκές νιφάδες

Επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες σήμερα και αύριο, όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και, πρόσκαιρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Θα χιονίσει παροδικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και, από απόψε το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο δηλαδή περίπου 500 με 700 μέτρα.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Για σήμερα Δευτέρα (25-11-2013) και αύριο Τρίτη (26-11-13):
α) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τη δυτική στερεά, τη δυτική και νοτιά Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικές περιοχές).
β) σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χωρά από βορρά προς νότο. παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βραδύ της δευτέρας (25-11-2013) και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 500 με 700 μέτρα).
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις επόμενες ημέρες, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Ειδικότερα:
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.


Read more: http://www.newsbomb.gr

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT