ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τελευταια Νεα

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης

Μπακλαβάς με φιστίκι Αιγίνης του Παρλιάρου
 
Συνταγή για 30 μερίδες

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

40 φύλλα κρούστας
500γρ. βούτυρο Lurpak
300γρ. φιστίκι Αιγίνης


Υλικά για το σιρόπι:
650γρ. ζάχαρη
400γρ. νερό
80γρ. γλυκόζη

Προετοιμασία:

Λιώνουμε το βούτυρο αλλά δεν το καίμε. Αλέθουμε το φιστίκι στο μπλέντερ σε σκόνη (εάν είναι χονδροκομμένο θα ξεκολλάνε τα φύλλα του μπακλαβά). Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30Χ45 εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο) και απλώνουμε τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε το φιστίκι σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην ''σηκωθούν'' τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 130-140οC για 1½-2 ώρες, περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.

Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού). Απολαύστε!

About ""

ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΨΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΚΑΙ BLOGGER. ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΑΡΘΡΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΔHΜΟΣΙΕΥΣΗ. ΑΦΗΣΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

αν σας αρεσε η αναρτηση καντε like


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
stella4
 
Copyright © 2013 nafplios
Design by FBTemplates | BTT